Tuote 24/32
K10 pitkään palaava puukattila

K10 pitkään palaava puukattila

€2,299.00

Kuvaus

K10 pitkään palaava puukattila - uuden tyyppinen puukattila
 • Vaivaton ja varma pitkään palaava puukattila sopii tuki-, turva- sekä päälämmitysjärjestelmiin; varaajan, lämpöakun, patteriverkoston lämmittämiseen, vakituiseen ja tilapäiseen käyttöön.
 • Erinomainen varsinkin tapauksissa kun suurta varaaja ja tai lämpöakkua ei ole mahdollista käyttää.
 • Kattilan koko suuri säiliö täytetään puilla ja pino poltetaan hillitysti ylhäältä alaspäin.
 • Max teho 10 kW
 • CE-merkki
 • Lämmityskattila on testattu ja sertifioitu EN 303-5:2012 mukaisesti ja täyttää luokan 5.
 • Lämmityskattila on valmistettu ISO 9001 ja ISO 14001 -standardien mukaisesti.
 • Tehokkuus 86% asti.
 • Mitat: D 580mm x H 1700mm
 • Suositus on alle 100m2 kohteille
  Kattilan ominaisuudet vailla vertaa:
  1. Tehokkuus 86%
  2. Lämpenee nopeasti ja toimii ilman valvomista pitkään
  3. Itsesäätyvä ilman elektroniikkaa ja sähköä
  4. Erittäin toimintavarma
  5. Suunniteltu liittämään nykypäivän lämmitysjärjestelmiin
  6. Vähäruokainen ja kaikkiruokainen
  7. Täysin äänetön
  8. Helppo huoltaa

  Kattilan toimintatapa on nerokas!
  Pitkään palaava puukattila on yläpalokattila jossa tuli etenee ylhäältä alaspäin. Kattilassa on 2 terässylinteriä jotka muodostuvat 20 mm vesivaipan + eristetty ulkokuori. Sylinterin yläosassa on tuloilman venttiili ja heti sen jälkeen ilman lämmityskammio. Yläluukku on tarkoitettu puiden lataamiseen ja sytytykseen. Alaluukku on tuhkan poistolle.
  Lämmitetty tuloilma siirtyy tulipesäkkeen teleskooppiputken kautta. Tulipesäke etene alaspäin ja saa aina lämmitetyn tuloilman teleskooppiputken avulla joka etenee alaspäin palon mukaan.

  Tämän muotoinen lämmönvaihdin on paras mahdollinen - kaikki lämpö siirtyy veteen.
  Puukattila ladataan kerran täyteen, kesken polton, puita ei saa lisätä. Poltto kestää 15-30 tuntia riippuen lämmön tarpeesta. Kattila ei polta puita turhaan, vaan tarpeen mukaan. Tämä on tärkeä kattilan valinnan kannalta - mitä isompi kattila sitä harvemmin sitä ladataan.

  Tuloilmaventtiili säätää paloilman tuloa kattilaveden lämpötilan mukaan - kun lämpötila lähenee asetettua lämpötilaa – venttiili pienentää ilman tuloa, kun lämpötila ylittää asetetun lämpötilan – venttiili sulkee ilman tulon - kattila rupeaa jäähtymään. Tuloilma pysähtyy lämmityskammiossa ja lämpenee kuumaksi koska paloilma sen alapuolella on kuitenkin vielä kuuma. Kattilavesi ilman tulta viilenee nopeasti ja tuloilman venttiili avautuu. Kuuma tuloilma puhaltaa hiilet helposti taas tuleen.
  Käytännössä venttiili sulkeutuu kokonaan harvoin, ohjaus vastaa lämmön kulutukselle herkästi – esim. käyttöveden kulutus saa kattilan lisäämään tehoa melkein välittömästi. Koko prosessi toimii itsestään, kiitos nerokkaalle kattilan idealle.

  Sähkökatkos ei ole vaarallinen tälle kattilalle, jos putket ovat riittävän isoja – lämmitysjärjestelmä voi toimia omalla painollaan.
  Varaajan käyttö
  Pitkään palaava kattila on lämmitysjärjestelmän kannalta on lähellä öljy- ja pellettikattilaa koska poltto mukautuu lämmön tarpeen mukaan, tästä johtuen suurta lämpöakkua ei tarvita. Lämpöakku kuitenkin parantaa tehokkuutta, suositus on MIN 20L per kW tehoa. Kustannusedullinen tapa on yhdistää lämpöakun ja käyttövesivaraajan samaan säiliöön - lämpöakku käyttövesikierukalla tai lämmönvaihdinpaketilla. Itse kattilan toiminta varaajan kohti on luonteva - pitkään palaava kattila ylläpitää sen lämpötilaa ja kun sen lämpötila putoaa alle asetetun, pitkään palaava kattila nostaa sen ylös niin kauan kun puut riittää, se taas mahdollistaa saada käyttöveden myös kesällä ilman sähköä.
  Pitkään palaava kattila on kehitetty Liettuassa yli 15 vuotta sitten. Kattilatyyppi on CE hyväksytty. Suomessa olemme toimittaneet pitkään palaavia puukattiloita asiakkaillemme vuodesta 2010. Kaikki omistajat ovat olleet tyytyväisiä tähän nerokkaaseen ratkaisuun. K40 pitkään palaava puukattila on turvallinen ja helppohoitoinen. Asennus onnistuu uuteen ja vanhaan taloon, sekä osana hybridilämmitystä.
  Tuloilmanpuhallin.
  Pitkään palaava kattilassa voidaan käyttää puhallinta ongelmatilanteessa kuten huono veto ja kosteat puut. Puhallinta tulee käyttää aina, kun piipun veto on huono tai polttoprosessissa tarvitaan enemmän ilmaa.
  Esimerkki: poltetaan puita, jossa on enemmän kosteutta kuin oletetaan. Puulla, jossa on enemmän kosteutta, palamiseen tarvitaan enemmän ilmaa, joten tuuletin auttaa tässä tapauksessa. Huom.! Normaalissa käytössä puhallinta ei laiteta päälle.

  Tekniset tiedot:

 • Tehokkuus 86%
 • Kattilaveden lämpötilan suositus 70C
 • Veden tilavuus 30l
 • Kattilaveden läpivirtaus - 400l/tunti
 • Polttopuun tilavuus 35kg
 • Polttopuun pituus max 45cm
 • Savupiippuyhde D 160mm, lattiasta 1370 mm
 • Putkitus 1"
 • Polttoaineena: klapit ja erilaiset polttoainebriketit,
  Puukattila on hyväksytty ja sertifioitu (Cert No 0662/0288/05) käytettäväksi betonilattialla ilman pohjaa. Jos pannuhuoneessa ei ole betonilattiaa, tai lattia on esim. kaakeloitu - betonipohja saadaan lisävarusteena.
 • Kattila on turvallinen valinta kun haluat olla varmaa että patterit ovat lämpöisiä myös aamulla.

  kaavassa:
  1. Puhallin
  2. Ilmaventtiili
  3. Ilmanottoaukko
  4. Säätöventtiili ilmanottoventtiilille
  5. Lähtöyhde
  6. Ilmalämmityskammio
  7. Savuyhde
  8. Nostovaijeri ilmansyöttöjakelijalle
  9. (puut/kivihiili) vaihtakahva
  10. Polttoaineen lastausovet
  11. Ilmanjakelija
  12. Polttopuut
  13. Nostovaijerin kiinnityskoukku
  14. Tuhkanpoistoluukku
  15. Arina (lisävaruste)
  16. Arinan tuki
  17. Paluuyhde
  18. Ilman saantiputki (teleskooppiputki)
  19. Varoventtiili
 • Ominaisuudet

  • Malli: L10
  • Rahdituspaino: 280kg

  Arvostelut

  • Jouko H. - Jan 18, 2012
   Tosi hyvä kattila. Asennusaika paikalleen 6 tuntia sisältää laddomat 11-30 asennuksen sähkö- ja putkityöt. Kattila pelaa tosi hyvin edellämainitun latauspumpun kanssa. Näillä 10 asteen molemmin puolin olleilla pakkasilla paloaika ollut reilut 30 tuntia täytöllä, joka on ollut brikettiä ja koivuhalkoa sekaisin ja kattilan puutila täynnä.Lisäksi systeemin asennettu jo aikaisemmin 2kpl 380l Galmet lämpöakkua , joissa 3x 3kw Galmet-vastukset. Nyt vastukset eivät ole olleet päällä. Lämmitettävä pinta-ala 190m2 sisälämpötila n. +22 astetta. astetta.